Wish I could be part of that world

Lupailin tehdä listaa myös Australian parhaimmista puolista, jottei kenellekään nyt jää liian negatiivista kuvaa Ausseista. Joten täältä pesee:


Ihmisten ystävällisyys. Vei pitkän aikaa tottua siihen, että kaupan kassamyyjä, bussikuski, lentokenttävirkailija ja oikeastaan ihan kaikki asiakaspalvelijat kysyvät tervehdyksen lomassa kuulumisiasi. Vastaantulijat kadulla katsovat silmiin ja hymyilevät. Ihmiset alkavat juttelemaan kuin olisitte vanhoja tuttuja ja ovat kovin kiinnostuneita kotimaastasi. Jos luulitte, että on vain suomalaisten tapa kysellä ulkomaalaisilta näiden mielipidettä Suomesta, olette niin väärässä. Valehtelematta jokaikinen, kenen kanssa juttelen ensimmäistä kertaa, kysyy mitä pidän Australiasta. 

Aussit ovat myös todella auttavaisia. Olen saanut ihan pyytämättä bussikuskilta hyviä neuvoja ja vaatekaupan myyjä on kerran kirjoittanut ihan paperille ylös matkusteluvinkkejään. Täällä vaihdossa olevat opiskelijakaverini kertoivat, kuinka tuntematon autokuski oli tarjonnut porukalle kyytiä, kun he olivat kävelemässä lähellä Victoria Pointia. Ja kyseessä oli vilpittömän oloinen naiskuski perheautollaan, eikä mikään hämärä viiksivallu pakettiauton ratissa.

Kun kolme vuotta sitten olin töissä Melbournessa yökerhon ovella, joku tuntematon kutsui minut tuosta noin vaan synttäribileisiinsä luksus-kattohuoneistoonsa. Saan myös Australiassa enemmän treffipyyntöjä kuukaudessa kuin koko elinikänäni Suomessa. Vaikka se voi olla välillä creepyä, että tuntematon pysäyttää sinut kadulla pyytääkseen sinut kahville, on tämä ihmisten avoimuus kuitenkin tervetullutta vaihtelua.




Tarjonnan monipuolisuus. Tarjonnalla tarkoitan tässä erilaisia kauppoja ja ruokapaikkoja. Sikakivoja vaatekauppoja on vaikka millä mitalla. Täältä löytyy niin suomalaisille tuttua H&M:ää ja Zaraa, läjäpäin uusia tuttavuuksia kuin myös tunnettuja merkkejä, mitä ei Suomesta saa, kuten Lorna Janea, Victoria’s Secretiä ja Lululemonia. Valikoima on mielenkiintoista, trendikästä ja runsasta. Moni vaate- ja kenkäkauppa on halvempi kuin Suomessa.

Ruokapuoli on yksi niistä asioista, mitä eniten kaipaan, kun en ole Ausseissa. Food courteja on siellä sun täällä ja valikoimaa löytyy laidasta laitaan. Etenkin lemppareitani aasialaisia ruokapaikkoja on roppakaupalla. Takeaway-paikat ovat myös suomalaisia halvempia. Kunnon lounaan täältä saa kahdeksalla dollarilla, mikä on noin viisi euroa.

Tarjonta on täällä myös enemmän muodin aallonharjalla. Onnistuin löytämään niinkin mitättömästä paikasta kuin Kmartista kodinsisustustarvikkeita, mitä olen Suomesta ja vuosia yrittänyt etsiä. Vaatekaupoista löytyy Insta-feimien suosimia vaatekappaleita ja shoppailun lomassa voi käydä nappaamassa mukaan valokuvankauniin smoothiebowlin, vegaanisena tietty.

Tekemisen määrä. En tiedä miten tämän nyt sanoisi paremmin. Aina tapahtuu jotain tai on mielenkiintoisia paikkoja mihin mennä. Kauppakeskuksia ja leffateattereita on pienilläkin paikkakunnilla, kuten nyt vaikkapa kotikunnassani Victoria Pointissa. On festareita, biitsiä, konsertteja, luonnonpuistoja, katumarkkinoita, ulkoilmaleffoja, urheilutapahtumia, huvipuistoja ja ennen kaikkea ihan huikea yöelämä. Sillä voisikin melkein olla oma kohtansa. Yöelämä täällä on ihan omaa luokkaansa. Suomessa se on lähinnä humalanhakuista örveltämistä.

Ihmisten ”panostus” ulkonäköön. Toki tämä voisi olla myös negatiivinen asia. Se että ihmiset kulkevat kadulla parhaimmissa vaatteissaan ja meikki ja tukka viimeisen päälle laitettuna, voi luoda paineita oman olemuksen suhteen. Mutta itse enemmän nautin siitä, että ulkona voi ihastella ihmisten mielenkiintoisia asusteita ja kerätä pukeutumisvinkkejä ja lisäksi se tekee myös itselle helpommaksi kokeilla välillä jotain uutta ja erikoista. Täällä nautin laittautumisesta ja ilmaisen itseäni ehkä hieman rohkeammin. Etenkin nautin siitä, kuinka ihmiset todella panostavat ulkonäköönsä mennessään bilettämään. Ylipukeutumista ei todellakaan tarvitse pelätä. 


Ilmasto. Paras viimeisenä. Vaikka ilmasto vaihtelee paljonkin tässä lähes Euroopan kokoisessa maassa, on se kuitenkin aina parempi kuin Suomessa (paitsi ilmeisesti juuri nyt kun en ole Suomessa, on siellä ollut jo toukokuussa enemmän hellepäiviä kuin koko viime kesänä. Fuck my life. Onneksi ei täälläkään ole tarvinnut auringottomuudesta kärsiä.)



Kommentit

Suositut tekstit