See the light as it shines on the sea? It's blinding

Lauantaina minä, L ja Ässä päätimme vihdoin testata Brisbanen keskustassa sijaitsevan feikkirannan. En tiennyt sellaisia olevan olemassa, mutta kyseessä on tosiaan valkohiekkainen ja turkoosivetinen miniranta, johon kelpaa pysähtyä esimerkiksi kesken shoppailun. Tuntui vähän kummalliselta makoilla hiekkarannalla pilvenpiirtäjien kupeessa.





Biitseilyn jälkeen lähdin lenkille ja salille ja illalla oli luvassa Brisbanen yöelämän korkkaaminen. Tarkoituksena oli juhlia Ässän synttäreitä jossain yökerhossa. Ilta oli vähällä loppua lyhyeen, kun minä ja L emme päässeet baareihin sisään suomalaisella ajokortilla. Aiemmin minulla ei ole ollut ongelmia päästä sillä sisään, mutta Australian yökerhot ovat tiukentaneet entisestään sisällepääsyä. Kaikkien kävijöiden henkkarit käytetään jossain skannauslaitteessa ja heistä otetaan naamakuvat. Kaikeksi onneksi lopulta pääsimme sisään johonkin yökerhoon, mutta portsarin piti manuaalisesti näppäillä koneelle kaikki henkilötiedot ajokortista. Mitäköhän he näilläkin tiedoilla mahtavat tehdä?

Alkoholia koskevat lait ovat myös tiukentuneet täällä jo Suomen tasoisiksi. Toki säännöt vaihtelevat osavaltioittain, mutta Queenslandissä esimerkiksi ei saa myydä shotteja keskiyön jälkeen. Pyhäpäivinä ravintoloissa ei voi ostaa alkoholijuomia, jos et samalla osta jotain ruokaa, juomia saa myydä siis vain lisukkeena.

Anygays, viikonloppuna oli ihan sikakivaa. Australian yöelämää oli kova ikävä. Valitettavasti viikonloppu hujahti ohitse aivan liian nopeasti ja huomenna palataan taas treenaamaan potilaiden kanssa. Tosin viime aikoina, aina salipäivän jälkeen lihakseni ovat olleet niin kipeitä, että taidan tarvita niitä nojapuita kävelemisen uudelleenopetteluun ihan itse.

Kommentit

Suositut tekstit